Mijn doel is om mensen aan te zetten, te overtuigen en te inspireren naar een bewuster en meer duurzame levensstijl. Daarom zal je in deze webshop enkel producten vinden met onderstaande criteria. 

Zero-waste:
Zero of low-waste betekend geen of zo weinig mogelijk afval produceren, producten die je kan hergebruiken, recycleren, composteren, repareren, zo lang mogelijk gebruiken.

Vegan:
Vegan (veganistisch) betekend vrij van dierlijke producten, geen enkel ingrediënt heeft een dierlijke oorsprong zoals geen dierlijke melkproducten, geen honing of bijenwas, eieren, gelatine, geen vlees, geen leder, zijde, wol of bont,…

Dierenproefvrij (cruelty-free):
Cruelyt-free betekend dat producten niet getest zijn op dieren, veel cosmeticaproducenten testen producten op levende dieren die in veel te kleine kooien zitten,   door chemicaliën op de huid en in de ogen te smeren, door ze dwangmatig de ingrediënten te voederen en zelfs een overdosis te geven om te zien hoeveel er nodig is eer ze er van dood gaan, een hele lijdensweg voor deze diertjes.

Palmolievrij:
Palmolie is heel slecht voor het milieu en de dieren, hectares regenwoud worden hiervoor weggekapt en afgebrand, dit om plaats te maken voor palmolie plantages, er worden veel meststoffen en schadelijke chemicaliën gebruikt, het regenwoud is een leefgebied voor veel dieren zoals orang-oetans, olifanten, koala’s, tijgers,… veel dieren en bedreigde diersoorten verliezen zo hun terrein en gaan dood. Ook gebieden van inheemse volkeren worden ingenomen voor palmolie plantages. Arbeiders worden slecht betaald en er is sprake van kinderarbeid.

Elke kleine stap of elke kleine verandering maakt een groot verschil, ik word zo blij wanneer ik mensen kan overtuigen om over te stappen (of te proberen) naar een zero of low waste levensstijl, al was het maar enkel het gebruiken van een bamboe tandenborstel ipv een plastic exemplaar, eens een dagje geen vlees te eten, een papiertje oprapen op de straat en in de vuilnisbak gooien, iets niet te kopen wat je niet nodig hebt of te gebruiken wat je al in je kasten hebt liggen, tweedehands kopen, de ingrediëntenlijst van producten eens na te lezen, enz… 

Veel liefst & keep up the sustainable vibe!

Vanessa

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2023 Grandpa loves green | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel